¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 110΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 300 γρ. μπέικον, χοντροκομμένο σε κύβους
- 500 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 λίτρο ζωμό κότας
- 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομματιά
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 2 ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια
- 2 κ.σ. μαϊντανό, χοντροκομμένο
Τρόπος παρασκευής
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει από το περιττό λάδι και αφήνουμε στην άκρη.
- Κρατάμε 1 κ.σ. από το λίπος του μπέικον και πετάμε το υπόλοιπο.
- Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Επιστρέφουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη 1 κ.σ. από το λίπος του μπέικον, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το σέλινο, το φύλλο δάφνης, το ζωμό κότας, τα φασόλια, τις πατάτες και το μπέικον, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
- Αλατοπιπερώνουμε, αφαιρούμε το κλωνάρι σέλινο, το φύλλο δάφνης και προσθέτουμε τις ντομάτες.
- Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή - dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου