¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τις κρέπες
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αβγά, χτυπημένα
- 1 1/4 φλ. γάλα
- 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο +1 κ.γ. για το τηγάνι
Για τη γέμιση
- 400 γρ. μανιτάρια λευκά
- 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο + επιπλέον για το βουτύρωμα του ταψιού
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 8-10 φέτες ημίσκληρο τυρί
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- μερικά κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
Διαδικασία
Για τις κρέπες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τα χτυπημένα αβγά, το γάλα και τις 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο, χτυπάμε με αναδευτήρα πολύ καλά, μέχρι να πάρουμε ένα ελαφρώς παχύρευστο και δεμένο μείγμα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.γ. βούτυρο.
- Βάζουμε 3-4 κ.σ. μείγμα κρέπας και ψήνουμε για 1 λεπτό.
- Με τη βοήθεια μιας φαρδιάς σπάτουλας γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για 1/2 ακόμη λεπτό.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα.
- Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με αντικολλητικό χαρτί αναμεταξύ τους.
- Αφήνουμε τις κρέπες στην άκρη.
Για τη γέμιση
- Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με νωπό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε μέτριες φέτες.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει, προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε να καλυφθούν με το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε.
- Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180οC.
- Απλώνουμε γέμιση στο κέντρο κάθε κρέπας και την τυλίγουμε σε ρολό.
- Τυλίγουμε κάθε κρέπα με μία φέτα ημίσκληρο τυρί.
- Τοποθετούμε τις τυλιγμένες κρέπες σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει ελαφρώς.
- Βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και θυμάρι και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου