¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γιώτα Ηροδότου
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 25΄, Ψήσιμο 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κιλό φύλλα μπακλαβά ή κανταϊφι, όχι παγωμένα,
- 1 ½ φλ. φυτικό βούτυρο,
Για τη γέμιση
- 1 φλ. αμύγδαλα χοντροαλεσμένα,
- 1 φλ. κάσιους,
- ½ φλ. καρύδια χοντροαλεσμένα,
- ½ φλ. φιστίκια Αιγίνης χοντροαλεσμένα,
- 2 κουταλιές κανέλα,
- ½ φλ. ζάχαρη,
- 1-2 κουταλιές σταγόνες ροδόσταγμα,
Για το σιρόπι
- 3 φλ. ζάχαρη,
- 3 φλ. νερό,
- ½ λεμόνι ο χυμός,
- 2-3 ξυλάκια κανέλα,
- 4-5 καρφάκια γαρίφαλο.
Εκτέλεση
Φτιάχνετε πρώτα το σιρόπι
- Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήνετε να κοχλάσουν.
- Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 6-7 λεπτά.
- Αφήνετε να κρυώσει και σουρώνετε.
Για την γέμιση
- Σε ένα μπολ, ενώνετε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστά τους ξηρούς καρπούς ή να κάνετε δικούς σας συνδυασμούς).
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Παίρνετε ένα φύλλο, το απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας σας και το αλείφετε με το βούτυρο.
- Ακολούθως, διπλώνετε το φύλλο και σχηματίζεται ένα τρίγωνο.
- Μετά το ξαναδιπλώνετε και σχηματίζεται μια λωρίδα 3εκ.
- Την τυλίγετε γύρω – γύρω από τα δυο σας δάχτυλα (τον δείκτη και το μεσαίο) μέχρι να δημιουργηθεί ένα μικρό ποτηράκι.
- Στερεώνετε τη μια άκρη του φύλλου στη βάση και την άλλη από πάνω.
- Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και βάζετε στο καθένα 1 -2 κουταλιές από τη γέμιση.
- Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και περιχύνετε το κάθε μπακλαβαδάκι 3-4 κουταλιές κρύο σιρόπι.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - xrysessyntages.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου