ΜΕΝΟΥ

Pages

Κολοκύθα ογκρατέν με πράσο και φρέσκο θυμάρι


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 600 γρ. κολοκύθα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3-4 πράσα, ψιλοκομμένα σε ροδέλες, κυρίως το άσπρο μέρος
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 1 κύβο κότας
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, τριμμένο + 2 κλωναράκια, για γαρνιτούρα
  • 100 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γρ. πεκορίνο, τριμμένο

Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  • Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
  • Ρίχνουμε αλάτι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε στο φούρνο, ψήνουμε για 20 λεπτά και αφήνουμε την κολοκύθα στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε τα πράσα και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τον κύβο κότας μαζί με την κρέμα γάλακτος και με ένα πιρούνι προσπαθούμε να τον διαλύσουμε.
  • Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τα ψημένα κομμάτια κολοκύθας, τα πράσα και το μείγμα του κύβου - κρέμας γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το θυμάρι.
  • Πασπαλίζουμε με το τυρί γκούντα, τη γραβιέρα και το πεκορίνο.
  • Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου