¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 600 γρ. κολοκύθα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3-4 πράσα, ψιλοκομμένα σε ροδέλες, κυρίως το άσπρο μέρος
- ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- 1 κύβο κότας
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος
- πιπέρι, κατά βούληση
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, τριμμένο + 2 κλωναράκια, για γαρνιτούρα
- 100 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 100 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
- Ρίχνουμε αλάτι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε στο φούρνο, ψήνουμε για 20 λεπτά και αφήνουμε την κολοκύθα στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε τα πράσα και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τον κύβο κότας μαζί με την κρέμα γάλακτος και με ένα πιρούνι προσπαθούμε να τον διαλύσουμε.
- Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τα ψημένα κομμάτια κολοκύθας, τα πράσα και το μείγμα του κύβου - κρέμας γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το θυμάρι.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί γκούντα, τη γραβιέρα και το πεκορίνο.
- Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου