¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες
- 1 φλ. κάσιους
- 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
- 1 κύβο κότας
- ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- 1 πιπεριά κόκκινες, κομμένες σε κομμάτια
- 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένες σε κομμάτια
- 1 πιπεριά πράσινη, κομμένες σε κομμάτια
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
- 1 κ.σ. βούτυρο
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 2 κ.σ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να ξεροψήνονται.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα κάσιους, το σκόρδο, τον κύβο κότας και ανακατεύουμε για να διαλυθεί ο κύβος.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την κόκκινη, την κίτρινη και την πράσινη πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε 1 φλ. νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να βράσει το κοτόπουλο.
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Σουρώνουμε και επιστρέφουμε τα σπαγγέτι στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Ρίχνουμε το βούτυρο και τη σκόνη σκόρδου, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με το κοτόπουλο και τις πιπεριές και γαρνίρουμε με το μαϊντανό.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου