¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 3 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
- 350 γρ. baby σπανάκι + λίγα φύλλα επιπλέον για γαρνιτούρα
- αλάτι, κατά βούληση
- 600 γρ. φιλέτα σολομού φρέσκα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες, + 1 κ.σ. επιπλέον για γαρνιτούρα
- ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- πιπέρι, κατά βούληση
- 1 φλ. ζωμό κότας
- 1 κ.γ. διάφορα πιπέρια, σε κόκκους
Διαδικασία
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πατάτες και το φύλλο δάφνης και βράζουμε για 10 λεπτά.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε τις πατάτες στην άκρη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να βγάλει όλα σχεδόν τα υγρά του.
- Αλατίζουμε, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα πυρέξ βάζουμε το σπανάκι, τις πατάτες, τα κομμάτια σολομού, το κρεμμύδι, το κρασί, αλάτι, πιπέρι, το μείγμα με τη μαγιονέζα, το ζωμό και τα διάφορα πιπέρια.
- Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Αφαιρούμε το πυρέξ από το φούρνο, γαρνίρουμε το φαγητό με φύλλα από σπανάκι, και 1 κ.σ. φέτες κρεμμυδιού και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου