¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 18-20 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για την κρέμα σοκολάτας
- 500 ml γάλα
- 125 γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά, κρόκοι
- 2 κ.σ. κορνφλάουρ
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
- 1 βανίλια, σε σκόνη
- 30 γρ. βούτυρο
Για την επικάλυψη
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. κανέλα
Για τα churros
- 250 ml νερό
- 55 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 20 γρ. ζάχαρη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. αλεύρι
- 1 αβγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Για την κρέμα σοκολάτας
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης να ζεσταθούν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με το κορνφλάουρ, το αλεύρι και την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο - λίγο το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Όταν πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια και το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Για την επικάλυψη
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη.
Για τα churros
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, χαμηλώνουμε κι άλλο την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα συνέχεια μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε δυνατά με έναν αβγοδάρτη.
- Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το σπορέλαιο να κάψει.
- Βάζουμε το μείγμα για τα churros σε κορνέ, με ένα ψαλίδι κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαστουνάκια και κατευθείαν ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε 3-4 τεμάχια τη φορά για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
- Με τρυπητά κουτάλα αφαιρούμε τα churros από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Βουτάμε τα churros στο μείγμα ζάχαρης – κανέλας, φροντίζοντας να πάει παντού.
- Σερβίρουμε τα churros με την κρέμα σοκολάτας.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου