¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 150 γρ. σύγκλινο Μάνης, ψιλοκομμένο
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 3-4 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- ½ λεμόνι, χυμό
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
Διαδικασία
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει λίγο.
- Ρίχνουμε το σύγκλινο, ανακατεύουμε και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει κριτσανιστό.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, τις σκεπάζουμε με αλατισμένο νερό και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 13-15 περίπου λεπτά, μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται εύκολα με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτομε τα αγγουράκια τουρσί και το σύγκλινο με το κρεμμύδι.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τη σαλάτα με το μείγμα.
- Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου