¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 18 τμχ
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τη γέμιση
- 2 φλ. βατόμουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 2 φλ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
- 3 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- ¾ φλ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
- 3 κ.γ. κορν φλάουρ
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ μοσχοκάρυδο
Για τα στρούντελ
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. νερό
- 2 φύλλα σφολιάτας
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα βατόμουρα, τα κεράσια, τα μήλα, τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα φράουλα, το κορν φλάουρ, το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αβγό με 1 κ.σ. νερό και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας.
- Κόβουμε κάθε φύλλο στα 3 κατά μήκος.
- Κόβουμε την κάθε λωρίδα ζύμης και σε 3 κομμάτια για να πάρουμε 18 συνολικά κομμάτια ζύμης.
- Στην άκρη κάθε κομματιού σφολιάτας βάζουμε μία κουταλιά γέμισης.
- Τυλίγουμε τις άκρες του κάθε φύλλου προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσουμε λίγο τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
- Αλείφουμε την άκρη του κάθε φύλλου με λίγο αβγό και κλείνουμε το ρολό να σφραγίσει.
- Χαράζουμε απαλά την επιφάνεια από κάθε ρολό και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζουμε τα μίνι ρολά.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο.
- Αφαιρούμε τα στρούντελ από το φούρνο, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου