menu22

Παϊδάκια αρνίσια με δεντρολίβανο και μέλι

Τα παιδάκια που θα σας μείνουν αξέχαστα.












Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 30΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 1½ κιλό παϊδάκια αρνίσια
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο, πράσινο και κόκκινο φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι

Για τη μαρινάτα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1/2 φλιτζάνι δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι μπαλσάμικο

Eκτέλεση
  • Αναμειγνύουμε σε ρηχό σκεύος τη μουστάρδα με το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το μέλι, το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο. Βάζουμε τα παϊδάκια μέσα στο μείγμα και τα γυρίζουμε κι από τις δύο πλευρές τους να μαριναριστούν. Τα αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Τα στραγγίζουμε από τη μαρινάτα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στα κάρβουνα για 5-7 λεπτά κι από τις δύο πλευρές. Καθώς είναι ζεστά, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανητές.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου