ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαχανοσαλάτα με κοτόπουλο

Δροσερή και χορταστική σαλάτα με απλά υλικά για όλες τις ώρες







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη σαλάτα
  • 4 κλαράκια σέλινο χωρίς τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 κούπα ψιλοκομμένη ρόκα
  • ½ κιλό ψιλοκομμένο λάχανο λευκόλ
  • 200 γραμμάρια κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 κόκκινη πιπεριά τουρσί (Φλωρίνης)
  • 1 κομμένο πράσινο μήλο κομμένο σε κύβους
  • Χυμό απο ένα λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι καφέ νερό
  • 1 φιλέτο κοτόποτλο στήθος κομμένο σε κύβους

Για το ντρέσινγκ
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι,
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους και το μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά για να μην καεί. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.
  • Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ψιλοκομμένο λάχανο, το κόκκινο λάχανο, το κοτόπουλο, τα τριμμένα καρότα, το σέλινο και τη ρόκα.
  • Τα αλατίζετε καλά , τα περιχύνετε με το χυμό ενός λεμονιού, ρίχνετε μέσα 1 φλιτζάνι του καφέ νερό, τα πιέζετε όλα μαζί με το χέρι σας και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα εκτός ψυγείου.
  • Αμέσως μετά σουρώνετε τη σαλάτα από τα υγρά που έχει κατεβάσει, τη βάζετε σε μια καθαρή σαλατιέρα, ψιλοκόβετε τη πιπεριά Φλωρίνης, περιχύνετε με το ξύδι, το λάδι για το σερβίρισμα και τους σπόρους ροδιού.
  • Μπορείτε τη σαλάτα να τη συντηρήσετε στο ψυγείο χωρίς να τη περιχύσετε με λάδι τουλάχιστον για 2 μέρες. Θα ρίξετε το λάδι τη στιγμή του σερβιρίσματος.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου