menu22

Κέικ παγωτό ροδάκινο

Μία φανταστική συνταγή που συνδυάζει το κέικ με το παγωτό και ξετρελαίνει όσους το δοκιμάσουν.







Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 300΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 1/2 φλ. μπισκότα, θρυμματισμένα
  • 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 3 φλ. παγωτό βανίλια, χτυπημένο
  • 1/2 φλ. φρέσκα ή κατεψυγμένα ροδάκινα, xοντροκομμένα, συν γαρνιτούρα
  • 1/2 φλ. φρέσκα βατόμουρα
  • 1 κ.σ. πιπερόριζα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
Για τη βάση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  • Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο.
  • Στρώνουμε το μείγμα στη βάση και στα τοιχώματα ενός σκεύους 8x16.
  • Ψήνουμε για 5 έως 7 λεπτά. Αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσει για 15 λεπτά.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση
  • Μεταφέρουμε το παγωτό σε ένα μεγάλο μπολ για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει.
  • Ενσωματώνουμε απαλά τα ροδάκινα, τα βατόμουρα και το τζίντζερ.
  • Με ένα κουτάλι, βάζουμε το μείγμα πάνω στη κατεψυγμένη βάση.
  • Καλύπτουμε και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες.

Για το σερβίρισμα
  • Χρησιμοποιούμε μία λεπτή μεταλλική σπάτουλα για να “ξεκολλήσουμε” το κέικ από τα τοιχώματα του σκεύους και το “ξεκαλουπώνουμε” σε μία πιατέλα σερβιρίσματος.
  • Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 20 έως 25 λεπτά, ώστε να μαλακώσει και γαρνίρουμε με τα ροδάκινα.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου