ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοσαλάτα με μυρωδικά, αντζούγιες και ντρέσινγκ κάππαρης

Τα μυρωδικά της συνταγής είναι μπόλικα και κάνουν μοναδική δουλειά, σίγουρα θα σας ξετρελάνει.







Συνταγή : Νίκη Χρυσανθίδου.
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες, καλά πλυμένες, με τη φλούδα τους
  • 1/2 κιλό αρμύρα, καθαρισμένη
  • 2 μικρά αγγούρια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 1 - 2 εκ.
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • τα φύλλα από 3 - 4 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 16 φιλέτα αντζούγιας, διατηρημένα στο λάδι και καλά στραγγισμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη

Εκτέλεση
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες και νερό τόσο ώστε να τις υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Οσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές, η φλούδα βγαίνει πολύ εύκολα. Τις κόβουμε σε κύβους 3 - 4 εκ., τις βάζουμε σε βαθύ μπολ ή σαλατιέρα και τις αλατοπιπερώνουμε αμέσως.
  • Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε την αρμύρα για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Τη βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τη βάζουμε για 5 λεπτά σε βαθύ μπολ με κρύο νερό, ώστε και να σταματήσει ο βρασμός, και να διατηρήσει το πράσινο χρώμα της.
  • Στραγγίζουμε και την αδειάζουμε στο μπολ με τις πατάτες. Προσθέτουμε το αγγούρι, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. Χτυπάμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τις αντζούγιες και σερβίρουμε.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου