
Τα αυγά scrambled είναι ένα πιάτο που φτιάχνεται εύκολα,
καταναλώνεται κατά κόρον σε Βρετανία και Η.Π.Α., κυρίως στο πρωινό ή το
brunch, ενώ και εμείς εδώ την απολαμβάνουμε κυρίως σε εστιατόρια ή
ξενοδοχεία.
Συνταγή : Πέτρος Συρίγος.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 2΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 50γρ κρέμα γάλακτος
- 5 αυγά
- 1κ.τ.σ βούτυρο
- αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ενα τηγάνι ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος με το βούτυρο.
- Σε ενα μπώλ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει βράση η κρέμα ρίξτε το μείγμα με τα αυγά στο τηγάνι και ανακατέψτε για 2 λεπτά περίπου με μια σπάτουλα ή με μια μαρίζ.
- Μπορείτε να τα σερβίρετε με σολομό πάνω σε μια φρυγανισμένη φέτα ψωμιού.
Πηγή - Petros Syrigos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου