ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζυμαρικά πένvες με κρασί, ντομάτα και φέτα

Μία διαφορετική συνταγή για τα ζυμαρικά σας από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 450 γρ ζυμαρικά πέννες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φλ. ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. ξηρό ροζέ ή λευκό κρασί
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους
  • 150 γρ τυρί φέτα, τριμμένη

Εκτέλεση
  • Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente.
  • Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο, τις ντομάτες, το σκόρδο, το αλάτι και σοτάρουμε.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι οι ντομάτες να αρχίσουν να “μαζεύουν”, περίπου για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε για περίπου 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου