ΜΕΝΟΥ

Pages

Φακές «χωριάτικη»

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 300 γρ. φακές χοντρές
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο ξερό
  • 1 πορτοκάλι (τη φλούδα του)
  • 2 ντομάτες μέτριες κομμένες σε κύβους
  • 1 πιπεριά μεγάλη κομμένη σε καρεδάκια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
  • 150 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • ρίγανη
  • 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μερικές ελιές θρούμπες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  Τρόπος παρασκευής

  • Βράζουμε τις φακές με τη φλούδα του πορτοκαλιού, τη δάφνη και το φασκόμηλο σε άφθονο αλατισμένο νερό. 
  • Mετά 15 λεπτά, έχουμε τον νου μας να βγάλουμε τις φακές στο σημείο που μόλις έχουν μαλακώσει, πριν «σκάσουν» και λιώσουν. 
  • Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. 
  • Τις ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

Tip

  • Mπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φακές με φασόλια λευκά, μικρά ή μεγάλα, ακόμη και γίγαντες.

Πηγή - www.thecookbook.gr 
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 29/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου