ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο με πατάτεs στο φούρνο, «προβενσάλ»


Μία μοναδική συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.









Συνταγή : Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 1 ώρα & 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.



Υλικά
  • 1 κοτόπουλο περίπου 1.300 γρ., κομμένο σε 8 - 10 κομμάτια
  • 1½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές ροδέλες (πάχους περίπου 1 εκ.)
  • 6 - 7 μεγάλες και ώριμες ντομάτες, χοντροτριμμένες
  • 4 πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτριες ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια γάστρα. Απλώνουμε ολόγυρα τις πατάτες και τις πιπεριές και τα αλατοπιπερώνουμε. 
  • Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες, φροντίζοντας να καλυφτούν καλά όλα τα υλικά. 
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 20΄ ή μέχρι να μαλακώσουν το κοτόπουλο και οι πατάτες. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια και να «δέσει» η σάλτσα.

Στο ποτήρι μας
  • Ένα δροσερό φρουτώδες και αρωματικό Merlot.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου