menu22

Τάρτα με μπισκότο και frozen yorgurt

Δροσερό και εύκολο γλύκισμα με απλά και εύκολα υλικά







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
Για την τάρτα
  • 4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό φράουλα μαλακό
  • 1 συσκευασία των 180 γραμμαρίων μπισκότα της επιλογής σας
  • 1/4 φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
  • 1/4 φλιτζανιού κομμάτια καραμέλας
  • 4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό καϊμάκι μαλακό

Για το fronez yogurt
  • 3-4 φλιτζάνια βατόμουρα ή (νωπά ή κατεψυγμένα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κάρδαμο λοβό, θρυμματισμένα
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι
  • 2 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Για την τάρτα
  • Απλώστε στο πάτο ενός ταψιού κυκλικού μεσαίου μεγέθους τα θρυμματισμένα μπισκότα. Απλώστε πάνω από τα μπισκότα 2 φλιτζάνια παγωτό. Περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας, και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας.
  • Απλώστε το παγωτό φράουλα πάνω από τα κομμάτια καραμέλας. Παγώνουμε για 8 ώρες στη κατάψυξη.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη και από πάνω την δεύτερη στρώση παγωτού το παγωτό καϊμάκι.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Για το fronez yogurt
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βατόμουρα, το ξύσμα λεμονιού, κάρδαμο, κανέλα και ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε.
  • Αφήστε το να σιγοβράζει, ανακατεύοντας για να λιώσουν τα μούρα και να απελευθερώσουν το χυμό τους.
  • Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά για να κρυώσει για 15 λεπτά.
  • Τοποθετήστε ένα κόσκινο πάνω από ένα μπολ. Σπρώξτε τα μούρα από το κόσκινο για να πάρετε το συμπυκνωμένο σιρόπι τους.
  • Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή μια λαστιχένια σπάτουλα για να πατήσετε τα μούρα από την πλευρά του κόσκινου. Απομακρύνετε τα μούρα από το κόσκινο, εκτός από το σιρόπι.
  • Ανακατέψτε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος στο σιρόπι μούρων. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 4 ώρες. Αφού κρυώσει αρκετά ρίχνετε το μείγμα μέσα στη βάση μπισκότου και το απλώνετε καλά. Βάζετε στη κατάψυξη για 2 ώρες και σερβίρετε.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου