ΜΕΝΟΥ

Pages

Καβουροκεφτέδες

Φανταστικοί κεφτέδες για ένα ιδιαίτερο γεύμα.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. νερό, προαιρετικά
  • 1 φλ κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 1/2 κ.σ. γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 500 γρ καβουρόψιχα
  • 1 1/4 φλ ψίχουλα στεγνά
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 1/2 λεμόνι σε φέτες για σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο, σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το σέλινο, το κρεμμύδι, καλύπτουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 10 περίπου λεπτά. Αν τα λαχανικά αρχίσουν να ροδίζουν, ρίχνουμε το νερό.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει, για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε τη μουστάρδα, την πιπεριά, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι στο κρύο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το αβγό και την καβουρόψιχα. Ανακατεύουμε απαλά.
  • Τοποθετούμε τα ψίχουλα σε ένα πιάτο και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Παίρνουμε μια μερίδα (μεγέθους μπάλας του γκολφ) από το μείγμα και πιέζουμε ελαφρά να φύγουν τα υγρά.
  • Πλάθουμε ένα μικρό μπιφτέκι. Το μείγμα θα είναι αρκετά νωπό και χαλαρό.
  • Βάζουμε το μπιφτέκι στα ψίχουλα και το πασαλείβουμε. Με μια σπάτουλα το βάζουμε στην παλάμη μας, αφήνοντας να πέσουν ψίχουλα.
  • Ξαναγυρίζουμε το μπιφτέκι στην σπάτουλα και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
  • Επαναλαμβάνουμε με όλα τα μπιφτέκια, γύρω στα 12-14 συνολικά.
  • Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι 3 ώρες max.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. λάδι.
  • Βάζουμε απαλά τους καβουροκεφτέδες στο τηγάνι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 5-6 λεπτά και τους γυρνάμε από την άλλη, ψήνοντας για άλλα 4-5 λεπτά. Όσους βγάζουμε, τους κρατάμε ζεστούς.
  • Συνεχίζουμε με όλους τους κεφτέδες.
  • Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου