menu22

Απίθανη σαλάτα με καρπούζι, φέτα και αβοκάντο

Κλασικό και αγαπημένο το ταίριασμα της φέτας και του καρπουζιού!








Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1/2 μικρή πιπεριά τσίλι (αν μας αρέσουν τα καυτερά, μπορούμε να βάλουμε ολόκληρη την πιπεριά)
  • τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. φέτα σκληρή, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
  • 2 αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 2 εκ. (τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε λίγο πριν από το σερβίρισμα, για να μη μαυρίσουν)
  • 500 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένο σε κύβους 2 εκ. (το βγάζουμε από το ψυγείο τελευταία στιγμή, για να μη ζεσταθεί και μαλακώσει)
  • 1- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
  • Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου