menu22

Φάβα

Το όσπριο του καλοκαιριού για την ελληνική κουζίνα.












Συνταγή : Μάκης Γεωργιάδης
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Μαγείρεμα 40΄-45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Yλικά
  • 500 γρ φάβα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
  • μπόλικο ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
  • Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε στενή και ψηλή κατσαρόλα (γιατί όταν αρχίζει να χυλώνει πετάγεται όπως ο χαλβάς και μπορεί να μας κάψει). Βράζουμε τη φάβα σε χαμηλή φωτιά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Αν η φάβα γίνει πολύ νερουλή, μπορούμε να την αλέσουμε μαζί με μία μικρή βραστή πατάτα και να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. 
  • Για να σερβίρουμε, βάζουμε τη φάβα στο πιάτο και από πάνω τη ντομάτα, την κάππαρη, το κρεμμύδι και περιχύνουμε με λάδι και λεμόνι.
Tip
  • Το όσπριο του καλοκαιριού για την ελληνική κουζίνα. Η φάβα της Σαντορίνης και του Φενεού σε μικρότερο βαθμό αποτελούν τα καλύτερα δείγματα του οσπρίου. Η φάβα είναι από τα πιο εύκολα όσπρια, αλλά συνάμα και από τα πιο δύσκολα στο μαγείρεμά τους. Πρέπει λοιπόν να προσέχουμε κατά το βράσιμο να μην κολλήσει, γι’ αυτό και ανακατεύουμε συχνά. Η πετυχημένη φάβα πρέπει να μην είναι νερουλή αλλά ούτε και πηχτή.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου