ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Μία μαγευτική τάρτα για να γλυκάνει εσάς και τους καλεσμένους σας.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 16 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 120΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Δύσκολη.


Υλικά
  • 200 γρ σοκολατένια μπισκότα (όχι γεμιστά)
  • 6 κ.σ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο, και άλλες 4 κ.σ.
  • 285 γρ κουβερτούρα, τεμαχισμένη
  • 2 1/2 φλ + 1 1/2 φλ κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • μπούκλες σοκολάτας για σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα μπισκότα, ώστε να σχηματιστούν ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε 6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε να ενωθούν.
  • Μεταφέρουμε σε ένα σκεύος 23 εκ. και πιέζουμε ελαφρά στο κάτω μέρος και στα πλαϊνά.
  • Παγώνουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  • Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βράζουμε 1/3 φλ νερό.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και τις 4 κ.σ. βούτυρο μέχρι να λιώσουν.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Με ένα μίξερ χτυπάμε το 1 1/2 φλ κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές.
  • Βάζουμε το μείγμα στο μείγμα σοκολάτας.
  • Μεταφέρουμε στο σκεύος με τη βάση μπισκότου και παγώνουμε για 1 ώρα ή μέχρι και μία ημέρα.
  • Μία ώρα πριν σερβίρουμε, χτυπάμε 1 1/2 φλ κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο.
  • Απλώνουμε τη μους πάνω στο γλυκό και παγώνουμε για 1 ώρα (ή μέχρι και 1 ημέρα).
  • Γαρνίρουμε με μπούκλες σοκολάτας και σερβίρουμε.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου