menu22

Εύκολα σοκολατένια cupcakes

Εύκολα γευστικά κεκάκια για να όλες τις ώρες.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 10 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 300 γρ μαύρη σοκολάτα (χαμηλής περιεκτικότητας σε κακάο), κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ καστανή ζάχαρη συν 3 κ.σ.
  • 6 κ.σ. κακάο
  • 150 ml ηλιέλαιο συν λίγο ακόμα για λάδωμα
  • 284 ml ξινόκρεμα
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και βάζουμε σε μια θήκη για muffins 10 χάρτινες θήκες.
  • Χτυπάμε σε έναν επεξεργαστή τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το ηλιέλαιο, 100ml ξινόκρεμα, τα αβγά, τη βανίλια και 100 ml νερό.
  • Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και γρήγορα προσθέτουμε τα 100 γρ σοκολάτας, που έχουμε χτυπήσει στον επεξεργαστή.
  • Χωρίζουμε το μείγμα στις 10 θήκες και ψήνουμε για 20 λεπτά - μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή.
  • Κρυώνουμε σε μια σχάρα.
  • Για την επικάλυψη, βάζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα, την κρέμα και 3 κ.σ. ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι.
  • Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει και να μπορούμε να γλασάρουμε τα cupcakes.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου