menu22

Πράσινα φασολάκια με αγγούρι, δυόσμο και ψητό μοσχάρι

Σαλατογευμα από τα λίγα! Η δροσιά των λαχανικών με την ψητή νοστιμιά του μοσχαριού... Τι άλλο να ζητήσει κανείς;








Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Αναμονή 30΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα, χωρίς κόκαλο, κομμένη σε μπαστουνάκια πάχους 0,5 εκ.
  • 1/2 κιλό φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 3 μικρά αγγουράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη
  • 1/2 μικρή πιπεριά τσίλι (αν μας αρέσουν τα καυτερά, μπορούμε να βάλουμε ολόκληρη την πιπεριά)
  • 30 - 50 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  • 40 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  • Χτυπάμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε μπολ και με την υπόλοιπη αλείφουμε τα μπαστουνάκια της μπριζόλας. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να μαριναριστούν.
  • Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε για 2 λεπτά σε βαθύ μπολ με κρύο νερό, ώστε και να σταματήσει ο βρασμός, και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους. Στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε σαλατιέρα.
  • Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 50 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» το κρέας για περίπου 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί όσο μας αρέσει. Σκορπίζουμε την μπριζόλα μαζί με το λάδι της στα φασολάκια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αγγούρι, τις πιπεριές και το δυόσμο. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο μπολ με τη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει στην άκρη και περιχύνουμε τη σαλάτα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου