¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους κομμένο σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 3 ντομάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό
- 150 γρ. γιαούρτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- αλάτι, πιπέρι
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε το κάρυ και την πάπρικα, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγη ώρα ακόμα.
- Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για λίγη ώρα ούτως ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και τις πιπεριές και το γιαούρτι, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά.
- Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου