¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Μαρία Αργύρη
Μερίδες : Για 50 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 20΄- 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
- 1/2 κούπα λευκό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κούπα ζάχαρη
- 4κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα χαρουπάλευρο
Τρόπος παρασκευής
- Ρίχνουμε όλα τα υγρά σε ένα μπολ (ελαιόλαδο, χυμός, κρασί) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και μετά το αλεύρι με το χαρουπάλευρο.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώστε να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια βάρους περίπου 20 γρ. και τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, την οποία έχουμε ντύσει με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Μυστικά
- Το χαρουπάλευρο ήταν το κακάο της κατοχής. Επειδή γλυκίζει λίγο δεν χρειάζεται περισσότερη ζάχαρη.
- Μπορούμε, αν θέλουμε, να βουτήξουμε τη μία πλευρά σε λιωμένη σοκολάτα.
- Μην βάλετε περισσότερο χαρουπάλευρο γιατί έχει την ιδιότητα να σφίγγει πολύ η ζύμη.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου