¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Φώτης Χρυσανθίδης
Μερίδες : Για 5-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Αναμονή 5-6 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Μπολάτο, φραουλένιο και δροσερό γλυκό για να απολαύσουμε στο μπαλκόνι μας.
Συστατικά
- 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και πλυμένες
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- 3 φύλλα ζελατίνης (συνολικό βάρος 5 γρ.)
- 800 γρ. γιαούρτι αγελάδος, πλήρες
Για το σερβίρισμα
- 300 γρ. φράουλες, καθαρισμένες, πλυμένες και ψιλοκομμένες
Τρόπος παρασκευής
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε για 5-6 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Παράλληλα, πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα 200 γρ. φράουλες με την άχνη. Αδειάζουμε το 1/3 από τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι και τον ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Τον υπόλοιπο πολτό τον διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστούμε.
- Στύβουμε τις ζελατίνες, που θα έχουν πλέον μαλακώσει, και τις ρίχνουμε στον ζεστό πολτό φράουλας, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά μπολ ή ποτήρια.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να κρυώσουν οι κρέμες, και όταν πρόκειται να σερβίρουμε, περιχύνουμε με τον υπόλοιπο πολτό φράουλας και γαρνίρουμε με τις ψιλοκομμένες φράουλες.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου