ΜΕΝΟΥ

Pages

Τραγανό κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου από στήθος, χωρίς κόκαλο
  • 2 κούπες γάλα
  • 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
  • 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • ½ λίτρο σπορέλαιο
  • αλάτι

Για τη sauce

  • 5 κουταλιές γιαούρτι
  • 1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα

Τρόπος παρασκευής

  • Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπαστουνάκια και τα αλατίζουμε. 
  • Αναμειγνύουμε σε μπολ το καλαμποκάλευρο με το σιμιγδάλι και πανάρουμε στο μίγμα το κοτόπουλο. 
  • Τινάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να φύγει το περιττό αλεύρι και τα βουτάμε στο γάλα. Αλευρώνουμε για μία φορά ακόμη και αφήνουμε τα κομμάτια στο ψυγείο για λίγο. 
  • Τρίβουμε το αγγουράκι τουρσί και το ανακατεύουμε σε μπολ με το γιαούρτι. 
  • Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και την καπνιστή πάπρικα. 
  • Ανακατεύουμε τα υλικά της sauce καλά. 
  • Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. 
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα, τοποθετώντας στο πλάι της ένα μπολάκι με την πικάντικη sauce.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου