¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου από στήθος, χωρίς κόκαλο
- 2 κούπες γάλα
- 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
- 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- ½ λίτρο σπορέλαιο
- αλάτι
Για τη sauce
- 5 κουταλιές γιαούρτι
- 1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
Τρόπος παρασκευής
- Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπαστουνάκια και τα αλατίζουμε.
- Αναμειγνύουμε σε μπολ το καλαμποκάλευρο με το σιμιγδάλι και πανάρουμε στο μίγμα το κοτόπουλο.
- Τινάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να φύγει το περιττό αλεύρι και τα βουτάμε στο γάλα. Αλευρώνουμε για μία φορά ακόμη και αφήνουμε τα κομμάτια στο ψυγείο για λίγο.
- Τρίβουμε το αγγουράκι τουρσί και το ανακατεύουμε σε μπολ με το γιαούρτι.
- Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και την καπνιστή πάπρικα.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της sauce καλά.
- Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα, τοποθετώντας στο πλάι της ένα μπολάκι με την πικάντικη sauce.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου