¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 1 πακέτο ζυμαρικά fettuccine
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
- 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- αλάτι, κατά βούληση
- ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
- πιπέρι, κατά προτίμηση
- φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη κ.τλ.)
Τρόπος Παρασκευής
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
- Στραγγίζουμε τα fettuccine και κρατάμε 1 φλ. από το νερό που έβρασαν.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλάτι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
- Αποσύρουμε τα ζυμαρικά από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου