¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Καρολίνα Δωρίτη.
Μερίδες : Για 25-30 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Τέλεια πρόταση για σνακ ή για παιδικό πάρτι
Συστατικά
- 160 γρ. φέτα τρίμμα
- 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 70 γρ. πελτές τομάτας
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη (μπορεί αντικατασταθεί και με 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό)
- 1- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 345 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας (λεπτή) – στα σουπερμάρκετ
Τρόπος παρασκευής
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά με τον τοματοπελτέ, τη ρίγανη και 2 κ.γ. ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε έναν μεγάλο πάγκο και την κόβουμε στη μέση ή στα τρία.
- Με ένα πινέλο την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε στη μια πλευρά της, κατά μήκος, τη μισή γέμιση.
- Τυλίγουμε σιγά-σιγά σε σφιχτό ρολό – προσέχοντας να παραμείνει μέσα η γέμιση.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.
- Στρώνουμε δυο λαμαρίνες του φούρνου με λαδόκολλα.
- Κόβουμε τα μεγάλα ρολά σε ροδέλες των 2,5 εκατοστών περίπου, αφαιρώντας πρώτα τις δύο άκρες με μαχαίρι.
- Τα βάζουμε στη λαδόκολα και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή - www.tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου