ΜΕΝΟΥ

Pages

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 αυγά
  • 500 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ αλεύρι
  • 200 γρ γιαούρτι TOTAL 2%
  • 1/2 φλ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Πιπέρι καγιέν
  • 50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για την επάλειψη του τηγανιού και του ταψιού
 
Τρόπος παρασκευής

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC βαθμούς. 
  • Ανακατεύουμε καλά σε μεγάλο μπολ τα κολοκυθάκια, τα αυγά, δύο φλιτζάνια τυρί, το λάδι, το γιαούρτι, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι και δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός. 
  • Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι και στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα. Ρίχνουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο τυρί, από πάνω τα κομματάκια βουτύρου και ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου, μέχρι η πίτα ψηθεί βαθιά. 
  • Αν χρειαστεί το σκεπάζουμε με λίγο αλουμινόχαρτο στη μέση του ψησίματος.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου