¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 1 σάντουϊτς.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 12΄, Ψήσιμο 3΄- 4΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Το ετοιμάζουμε για να πάρουμε ένα υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες.
Συστατικά
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες κατά μήκος στη μέση
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2 κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. φύλλα ρόκας, πλυμένα και στεγνωμένα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κάσιους
- 50 γρ. πεκορίνο
- 1-2 σκελίδες σκόρδου
- αλάτι
- 1 μεγάλη ciabatta ή 1 μεγάλο ατομικό καρβελάκι
Τρόπος παρασκευής
- Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τη μελιτζάνα και τα κολοκύθια.
- Τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φύλλα ρόκας (πλυμένα και στεγνωμένα), το ελαιόλαδο, τα κάσιους, το πεκορίνο, τις σκελίδες σκόρδου και αλάτι μέχρι να πολτοποιηθούν. Κόβουμε τη ciabatta ή το καρβελάκι στη μέση.
- Αλείφουμε με λίγο από το πέστο ρόκας και απλώνουμε σε στρώσεις τα λαχανικά.
- Ανάμεσα από κάθε στρώση αλείφουμε με πέστο ρόκας και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.
- Σκεπάζουμε το σάντουιτς, το κλείνουμε σφιχτά με λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο.
- Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου