¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Για τη ζύμη
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδας από το ψυγείο
- 30 γρ γιαούρτι
- 1 κ. γλ. ζάχαρη
- ½ κ. γλ. αλάτι
- 1 αβγό
- 50 ml νερό παγωμένο
Για τη γέμιση
- 1 κιλό πράσα
- 150 γρ. σύγκλινο Μάνης ψιλοκομμένο
- 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 200 γρ γιαούρτι
- 3 αβγά, χτυπημένα
- 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Τρίβουμε το μίγμα μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα.
- Προσθέτουμε στο τέλος τον κρόκο και το νερό και ζυμώνουμε ελαφρά, αλλά όχι πολύ, για να μη γίνει πολύ ελαστική η ζύμη.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη, έτσι ώστε να καλύψουμε μια ταρτιέρα μεγέθους 29 εκ.
- Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο και την αφήνουμε για μία ώρα. Έτσι η ζύμη δεν μπαίνει με το ψήσιμο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι. Καλύπτουμε την τάρτα με αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε μέσα ρεβίθια και την ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι το σύγκλινο. Το απλώνουμε σε ολόκληρη τη βάση της τάρτας ομοιόμορφα.
- Χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι και τα ρίχνουμε επάνω στη γέμιση, ώστε να την καλύψουν ολόκληρη.
- Τρίβουμε τη γραβιέρα από πάνω και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου