¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 6 θήκες για τάκος
- 400 γραμμ. κιμά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500 γραμμ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα, μαζί με το χυμό τους
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
- αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 4-5 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 150 γρ γιαούρτι
- 150 γραμμ. τυρί τσένταρ τριμμένο
Τρόπος παρασκευής
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τον κιμά και το κρεμμύδι. Τα μαγειρεύουμε για 10-15′, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τα μπαχαρικά.
- Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά σύμφωνα με τα γούστα μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τον αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30′ περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Μοιράζουμε τον κιμά στις θήκες για τάκος, προσθέτουμε μαρούλι, ντομάτα, γιαούρτι και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου