¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : ??.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 150 γρ. ταχίνι
- Χυμός από 3 πορτοκάλια
- 50 γρ. κονιάκ
- 200 γρ. μαύρη κουβερτούρα
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. baking powder
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. καρύδια, ολόκληρα ή κομμένα
- Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Τρόπος παρασκευής
- Λιώνουμε τη μισή κουβερτούρα (100 γρ.). Την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ταχίνι, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στη συνέχεια, βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
- Προσθέτουμε τα καρύδια και την υπόλοιπη σοκολάτα, την οποία έχουμε κόψει σε κομματάκια.
- Ανακατεύουμε ξανά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
- Σκεπάζουμε το ταψί μας με λαδόκολλα και ρίχνουμε κακάο προτού τοποθετήσουμε το μείγμα μας.
- Ψήνουμε τα μπράουνις για 25 λεπτά. Προσέχουμε μην τα ψήσουμε πολύ και τα στεγνώσουμε.
- Σερβίρουμε τα μπράουνις ζεστά με λιωμένη σοκολάτα και τα συνοδεύουμε με φράουλες.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου