¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 5 πατάτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη
- ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- 1 κ.σ. αλάτι, χονδρό
- μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο
Τρόπος παρασκευής
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους.
- Σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πατάτες και βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις πατάτες από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC .
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα ρηχό ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί καλά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το σκόρδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Περίχύνουμε τις πατάτες με το μείγμα της φρυγανιάς και με τα χέρια ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Ανοίγουμε με προσοχή το φούρνο και ρίχνουμε μέσα στο ταψί που καίει, τις παναρισμένες πατάτες.
- Ψήνουμε για 60 περίπου λεπτά, ανακατεύοντάς τες κάθε 20 λεπτά, ώστε να ξεροψηθούν από όλες τις πλευρές.
- Μόλις είναι έτοιμες, βγάζουμε από το φούρνο, μεταφέρουμε σε κομμάτι λαδόκολλας, πασπαλίζουμε με το χονδρό αλάτι και το δεντρολίβανο και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου