¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 1 κοτόπουλο (1½ κιλού) κομμένο στα 8
- 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λωρίδες
- 200 γρ. μανιτάρια Portobello κομμένα σε λωρίδες
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 4 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
- 200 γρ. αμύγδαλα ανάλατα ψημένα
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας κύμινο τριμμένο
- ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
- 2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Aλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο καλά. Bάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές του. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στη γάστρα.
- Σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και ύστερα από 2 λεπτά ρίχνουμε το κύμινο, τα μανιτάρια και τα αμύγδαλα συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε με το κρασί. Μεταφέρουμε το μίγμα στη γάστρα με το κοτόπουλο, προσθέτουμε το λεμόνι, το τυρί, το γιαούρτι, λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε το κοτόπουλο για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου