¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Εμμανουήλ Μοράρη (Διατροφολόγος)
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 8΄, Αναμονή 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Το γιαούρτι περιέχει όλα τα συστατικά του γάλακτος και σχετικά λίγες θερμίδες. Επειδή είναι συμπυκνωμένο περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες και ασβέστιο.
Συστατικά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 μικρό αγγουράκι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι
Τρόπος παρασκευής
- Χτυπάτε σε ένα μπλέντερ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο αγγουράκι.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε το γιαούρτι, το φρέσκο δυόσμο, τον άνηθο και ανακατεύετε καλά.
- Αλατίζετε ελαφρώς.
- Τέλος, τοποθετείτε τη σως στο ψυγείο (για να δέσει) για περίπου μισή με μία ώρα.
TIP
- Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως ντρέσινγκ για δροσερές και υγιεινές σαλάτες.
Πηγή - diatrofiki-pyramida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου