¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 120΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- Χυμός ντομάτας
- Ψίχα ψωμιού
- 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- Χονδρό αλάτι, πιπέρι
- 200 γραμμάρια μείγμα μπαχαρικών από μπαχάρι, κανέλα και κύμινο, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο
- 1 αρνάκι
- 2 κιλά ρύζι
- ½ κιλό συκωτάκια
- 3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
Τρόπος παρασκευής
- Σε ένα λεκανάκι ρίχνετε αλατισμένο νερό και εκεί πλένετε το αρνάκι.
- Τοποθετείτε το ψωμί στο λαιμό του αρνιού για να μη φύγει η γέμιση.
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε λάδι και βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει, ρίχνετε τα συκωτάκια .Αφήνετε να σοταριστούν και αυτά. Προσθέτετε το ρύζι.
- Διαλύετε το πελτέ μέσα σε ένα ποτήρι νερό ,και το ρίχνετε στη κατσαρόλα. Προσθέτετε λίγο χυμό ντομάτας. Προσθέτετε το μείγμα μπαχαρικών, και αλατοπιπερώνουμε.
- Τοποθετείτε το αρνάκι σ ένα μεγάλο ταψί που έχετε στρώσει κληματόβεργες.
- Γεμίζετε τη κοιλιά του αρνιού με τη γέμιση που έχετε ετοιμάσει. Ράβετε τη κοιλιά του αρνιού, Αλείφετε με το μείγμα μπαχαρικών και σάλτσα ντομάτας.
- Δένετε τα πόδια του αρνιού ρίχνετε λίγο νερό στο ταψί και βάζετε στο φούρνο. Από πάνω το περνάτε με λίγο βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες.
- Προαιρετικά το ψήνετε με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα. Τυλίγεται το δεμένο αρνί με αλουμινόχαρτο και μετά περνάτε από πάνω τη λαδόκολλα.
Πηγή - www.sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου