¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 10 κανελόνια
- 400 γρ. σπανάκι
- 300 γρ. ανθότυρο
- 150 γρ. μυζήθρα ή φέτα
- 300 γρ γιαούρτι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσ. ε.π. ελαιόλαδο
- 4 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 σκ. σκόρδο σε φετάκια
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
- 1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2', προσθέτοντας στη συνέχεια το σπανάκι και τον μαϊντανό.
- Ρίχνουμε αλάτι και το ανακατεύουμε για 2'-3' σε δυνατή φωτιά. Το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και όταν κρυώσει προσθέτουμε τα τυριά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Κατόπιν φτιάχνουμε τη σάλτσα, σοτάροντας σε λίγο ελαιόλαδο για 1' το σκόρδο και προσθέτοντας τη ντομάτα και τα μυρωδικά. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4'-5'.
- Βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει και ζεματίζουμε τα κανελόνια για 3'-4' στραγγίζοντάς τα αμέσως πολύ καλά.
- Τα γεμίζουμε με το μίγμα του σπανακιού και τα τοποθετούμε σε πιατέλα, στη σειρά. Τα περιχύνουμε με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου