¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κ.γ. κύμινο, σκόνη
- 1 κ.γ. κόλιανδρο, σκόνη
- ½ κ.γ. κουρκουμά, σκόνη
- 1 ½ φλ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 400 γρ. κόκκινα φασόλια, βρασμένα
- 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- λίγο αλεύρι
- λίγο ελαιόλαδο, για άλειμμα
Τρόπος παρασκευής
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το κύμινο, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσουν και να πιούν τα υγρά τους.
- Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
- Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με πιρούνι ή στο μπλέντερ.
- Ρίχνουμε τον πολτό των φασολιών στο τηγάνι, εκτός φωτιάς, και προσθέτουμε το φρέσκο κόλιανδρο, ανακατεύοντας καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε γκριλιέρα για 8-10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας τα μία φορά, μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου