ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητά κολοκυθάκια με μελιτζάνες

Φρέσκα λαχανικά μαριναρισμένα από τσίλι και λάδι



 






Υλικά για 4-6 άτομα
  • 2 φρέσκιες καυτερές πιπεριές τσίλι
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και πράσινο μέρος)
  • 2 φλιτζάνια εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 μελιτζάνες μεγάλες
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια
  • 8 φλιτζάνια μίξη πράσινης σαλάτας (μαρούλι, ρόκα κλπ)


~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τσίλι, το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο.
  • Σε ξύλο κοπής κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες πάχους 1 εκ.
  • Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος για την μαρινάδα μας και με ένα πινέλο περνάμε την κάθε φέτα από την μια πλευρά με το μείγμα του λαδιού.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στο γκριλ με αέρα στους 180 για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Σερβίρουμε με μακρόστενη πιατέλα και τριγύρω διακοσμούμε με την πράσινη σαλάτα.



Πηγή - sidagi.gr