ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρολάκια χοιρινά με μπεικον & μπύρα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Μαρία Άγουρου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 1 κ. χοιρινά μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο
  • 8 λωρίδες καπνιστό μπέικον Ifantis
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 ντομάτες
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 3 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 4 μοσχόκαρφια
  • 1 λεμόνι
  • 330 ml μπύρα
  • 2 ποτ. νερό
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Χτυπάμε τα μπριζολάκια να ανοίξουν.
  • Βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα δυο μπριζολάκια, το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Βάζουμε 1 λωρίδα μπέικον στη πάνω πλευρά.
  • Κόβουμε τη πιπεριά σε λωρίδες, τις ντομάτες σε φέτες, τη κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  • Τοποθετούμε πάνω στα μπριζολάκια πιπεριά, ντομάτα, σκόρδο και μπαστουνάκια κεφαλογραβιέρας.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, τον κόλιανδρο σπασμένο, 1 κ.σ. λάδι και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε με τη μουστάρδα τα μπριζολάκια και αλατοπιπερώνουμε.
  • Τυλίγουμε σε ρολό και ή τα βάζουμε σε διχτάκι ή τα στερεώνουμε στις άκρες με οδοντογλυφίδες.
  • Επαναλαμβάνουμε για όλα τα μπριζολάκια.
  • Σοτάρουμε με λίγο λάδι, ίσα – ίσα να ροδίσει και σβήνουμε με τη μπύρα. Ρίχνουμε τα μοσχοκάρφια, τη δάφνη και νερό.
  • Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.
  • Στο τέλος ρίχνουμε χυμό λεμονιού και ρίγανη, αφήνουμε 2 λεπτά ακόμα στη φωτιά.
  • Αφήνουμε το ρολό μας να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια το κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε!

Πηγή - chefonair.gr