ΜΕΝΟΥ

Pages

Ομελέτα φούρνου με φρέσκα κρεμμυδάκια, μανιτάρια και φέτα


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Άγγελος Ρεντούλας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 20΄- 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Σερβίρουμε αμέσως σε κομμάτια και συνοδεύουμε με ψωμί ή φρυγανιές και πράσινη σαλάτα.

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 50 ml φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
  • 100 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
  • 400 γρ. μανιτάρια λευκά, σκουπισμένα με μια νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα
  • 7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος κοπανισμένος στο γουδί ή ρίγανη ξερή ή δεντρολίβανο ξερό
  • 50 ml ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για το λάδωμα του ταψιού
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο πυρέξ.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα ευρύχωρο τηγάνι το ελαιόλαδο (50 ml) σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, ίσα να μαραθούν λίγο.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
  • Τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  • Αποσύρουμε, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μυρωδικό της επιλογής μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά με το γάλα.
  • Προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και σκορπάμε από πάνω τα σοταρισμένα υλικά.
  • Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει το αυγό και να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας.
  • Σερβίρουμε αμέσως σε κομμάτια και συνοδεύουμε με ψωμί ή φρυγανιές και πράσινη σαλάτα.

Πηγή - www.kathimerini.gr