ΜΕΝΟΥ

Pages

Cheesecake φράουλα

Δοκιμάστε το cheesecake αλά φράουλα και απογειώστε τη γεύση



 




Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 200 γραμμάρια φράουλες πολτοποιημένες
  • 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • 150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια μπισκότα
  • 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (λιωμένο όχι καυτό)


Εκτέλεση

  • Στο μπλέντερ ρίχνετε σε κομμάτια τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε. 
  • Στη συνέχεια λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά.
  • Ανακατεύετε καλά με τα μπισκότα και στρώνετε το μείγμα σαν βάση σε μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο τοίχωμα. 
  • Αφήνετε να κρυώσει.
  • Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε στη δυνατή σκάλα, σταδιακά ρίχνετε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.
  • Πολτοποιείτε τις φράουλες στο μούλτι και έπειτα ανακατεύετε καλά με το τυρί κρέμα και την χτυπημένη σαντιγί.
  • Ρίχνετε όλο το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες.
  • Ανοίγετε τη φόρμα και σερβίρετε με μικρά κομματάκια φράουλας στην κορυφή.

Πηγή - sidagi.gr