ΜΕΝΟΥ

Pages

Γεμιστά μανιτάρια με κατσικίσιο τυρί και ντομάτα

Λαχταριστά γεμιστά μανιτάρια με απαλή γεύση για όλες τις ώρες

 







Υλικά για 4-6 άτομα
  • 24 στρογγυλά φρέσκα μανιτάρια μεσαίου μεγέθους
  • 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή ρίζα φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς σπόρια
  • 50 γραμμάρια σύγκλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κολίανδρος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα κρατάμε για τη γέμιση.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.
  • Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κεφάλια των μανιταριών, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε.
  • Μόλις σοτάρουμε, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα ή πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και να φύγει η μεγάλη ποσότητα λαδιού.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το φινόκιο, τα κοτσάνια από τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και το πράσο για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον κολίανδρο.
  • Ανακατεύουμε με το τυρί και το σύγκλινο μαζί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
  • Γεμίζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για μερικά λεπτά περίπου 10 λεπτά.


Πηγή - sidagi.gr