ΜΕΝΟΥ

Pages

Χορταστική σαλάτα Ceasar με αυγά και τόνο από βάζο

Ετοιμάζουμε μια ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη εκδοχή της δημοφιλούς σαλάτας.
 





 





Υλικά για δύο μερίδες
Για το ντρέσινγκ

  • 2 φιλέτα αντζούγιας
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • 1/2 μαρούλι
  • 1/2 άισμπεργκ
  • 150 γρ. τόνο (από βαζάκι, σε ελαιόλαδο)
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

Για τα κρουτόν

  • 2 φέτες ψωμιού
  • 40 ml ελαιόλαδο (ή την ίδια ποσότητα σε βούτυρο)

Για τα αυγά ποσέ

  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2 αυγά


Εκτέλεση

Ντρέσινγκ: 
  • Χτυπάμε στο μούλτι τα φιλέτα αντζούγιας με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα, τη μουστάρδα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα.  
  • Την κρατάμε στην άκρη. 
  • Χοντροκόβουμε τα φύλλα από το μαρούλι και το άισμπεργκ και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Κρουτόν: 
  • Αφαιρούμε την κόρα από 2 φέτες ψωμιού και τις κόβουμε σε κυβάκια. 
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 40 ml ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τους κύβους ψωμιού, γυρίζοντάς τους ώστε να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με τον τόνο.

Αυγά ποσέ: 

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση ρίχνουμε 1 κουτ. γλυκού αλάτι και 2 κουτ. σούπας ξίδι και, όταν αρχίσει να βράζει, σπάμε μέσα στο νερό 2 αυγά. 
  • Τα αφήνουμε για 2 λεπτά και με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τα προσθέτουμε στη σαλάτα και πασπαλίζουμε με 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα. Σερβίρουμε αμέσως.



Πηγή - γαστρονόμος online