ΜΕΝΟΥ

Pages

Χανιώτικο μπουρέκι (Νο3)

Ενα ελαφρύ μπουρέκι για χορτοφάγους







Υλικά για 2 μερίδες

  • 1 αβγό
  • 90 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. γάλα
  • 140 γρ. πατάτα (σε λεπτές φέτες)
  • 100 γρ. ξινομυζήθρα
  • 100 γρ. τυρί κίτρινο (Milner, τριμμένο)
  • δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 120 γρ. κολοκύθι (σε λεπτές φέτες)
  • αλάτι


Εκτέλεση
  • Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε 2 τσέρκια με διάμετρο 8 εκ. 
  • Στρώνουμε τις πατάτες στα τσέρκια, αλατίζουμε και συνεχίζουμε τοποθετώντας εναλλάξ τα 80 γρ κίτρινου τυριού, την ξινομυζήθρα, τον δυόσμο και το κολοκύθι. Συνεχίζουμε μέχρι να στρώσουμε όλα τα υλικά. 
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε. 
  • Πιέζουμε ελαφρώς τα υλικά στο τσέρκι και περιχύνουμε με το μείγμα του αυγού. 
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια των μπουρεκιών με 20 γρ κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά και η επιφάνεια του μπουρεκιού να πάρει ένα έντονο και χρυσαφένιο χρώμα.

Πηγή - DR. COOK