ΜΕΝΟΥ

Pages

Κλαµπ σάντουιτς µε αυγά και µετσοβόνε

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 1 άτομο.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬

Αξιοποιείστε τα βραστά αυγά, φτιάχνοντας ένα χορταστικό και πολύ γευστικό κλάμπ σάντουιτς.

Συστατικά
  • 3 μεγάλες φέτες ψωµί (της αρεσκείας µας)
  • 1 φέτα μπέικον
  • 1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 φέτες μετσοβόνε (ή άλλο καπνιστό τυρί, της αρεσκείας μας)
  • 2 ροδέλες ντομάτας
  • 1 φύλλο μαρουλιού
  • 1 αυγό, κομμένο σε ροδέλες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Ψήνουμε το ψωμί είτε στην τοστιέρα, είτε στη φρυγανιέρα, είτε στο γκριλ του φούρνου.
  • Σε ένα τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία σοτάρουμε καλά το μπέικον, μέχρι να βγάλει το λίπος του και να ξεροψηθεί.
  • Απλώνουμε τη μουστάρδα στις 2 φέτες ψωμί.
  • Στη μία φέτα βάζουμε το μετσοβόνε και τη ντομάτα.
  • Από πάνω τοποθετούμε την άλλη φέτα ψωμί με μουστάρδα, το μαρούλι, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σκεπάζουμε με την τρίτη φέτα ψωμί και από πάνω στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα το μπέικον. Κόβουμε το σάντουιτς σε 2 - 3 μικρότερα κομμάτια και σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε με Τσιπς πατάτας ή φρέσκια μαρουλοσαλάτα, με κρεμμυδάκι, άνηθο και ντρέσινγκ μουστάρδας.

Πηγή - www.gastronomos.gr