ΜΕΝΟΥ

Pages

Καραμελωμένα λεμόνια, βουτηγμένα σε καυτή κουβερτούρα

Καραμελωμένα λεμόνια για να διακοσμήσετε τα γλυκά σας.









Υλικά
Για το καραμέλωμα:
  • 4 λεμόνια
  • 2 κούπα(ες) ζάχαρη
  • 1 κούπα(ες) νερό

Για την επικάλυψη:
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. βούτυρο



Εκτέλεση
Για το καραμέλωμα:
  • Πλένω πολύ καλά τα λεμόνια και τα κόβω σε φετούλες, χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση μαντολίνο, ώστε να βγουν ισόπαχα. 
  • Αφαιρώ τα κουκούτσια και τις χοντρές ίνες, αν υπάρχουν. 
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω νερό να βράσει. 
  • Όση ώρα περιμένω, ετοιμάζω σε ένα μεγάλο μπολ παγωμένο νερό. 
  • Αφού βράσει το νερό στην κατσαρόλα, βουτάω με προσοχή τις φέτες του λεμονιού μέσα και τις αφήνω για 1'. 
  • Τις αφαιρώ και τις μεταφέρω στο μπολ με το παγωμένο νερό. 
  • Επίσης τις αφήνω εδώ για 1' να ξεπικρίσουν.


~ ¤ ~
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνω να βράσουν. 
  • Κατά διαστήματα ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. 
  • Κατεβάζω τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτω τις φέτες του λεμονιού, φροντίζοντας αν έχω κόψει πολλές, να μην καπακώνει η μία την άλλη. 
  • Στην περίπτωση που έχω χρησιμοποιήσει πολλά λεμόνια, επαναλαμβάνω τη διαδικασία ξεχωριστά. 

~ ¤ ~

Αφήνω στη χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, να καραμελώσουν. 
Τα μεταφέρω σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω για 1 βράδυ να στεγνώσουν.


~ ¤ ~

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • Σε μπεν μαρί και σε ένα μπρίκι ή μικρό κατσαρόλι ζεσταίνω την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν. 
  • Τα αποσύρω κι άμεσα βουτάω τα καραμελωμένα λεμόνια μου μέχρι τη μέση τους. 
  • Τα τοποθετώ σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω να στεγνώσουν. 
  • Τα μεταφέρω στο ψυγείο και τα αφήνω για μερικές ώρες να κρυώσουν καλά.


Πηγή - PastryChef.gr